Reklama

Wyroby z Ciechanowa i Sońska wśród perełek kulinarnych na Mazowszu

Poznaliśmy najlepsze produkty regionalne w tegorocznej edycji konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego. Wśród laureatów znaleźli się producenci z powiatu ciechanowskiego.

O Laur Marszałka walczyło ponad 100 produktów. W konkursie wzięły udział firmy komercyjne, a także podmioty i organizacje zajmujące się wytwarzaniem żywności na mniejszą skalę, takie jak koła gospodyń wiejskich, stowarzyszenia, kluby, gospodarstwa agroturystyczne, gospodarstwa ekologiczne, producenci rolni, a także osoby fizyczne. Spośród zgłoszonych smakołyków komisja konkursowa przyznała 10 laurów i 19 wyróżnień.

Wśród producentów indywidualnych wyróżnienie za pasztet wielkanocny otrzymał Tomasz Ptasiewicz z Ciechanowa. Z kolei Laur Marszałka zdobyła Piekarnia Paweł Milewski z Sońska, nagrodzona za chleb żytni z bakaliami.

Aplikacja ciechanowinaczej.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo Ciechanowinaczej.pl




Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Wróć do