
Poznaliśmy najlepsze produkty regionalne w tegorocznej edycji konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego. Wśród laureatów znaleźli się producenci z powiatu ciechanowskiego.
O Laur Marszałka walczyło ponad 100 produktów. W konkursie wzięły udział firmy komercyjne, a także podmioty i organizacje zajmujące się wytwarzaniem żywności na mniejszą skalę, takie jak koła gospodyń wiejskich, stowarzyszenia, kluby, gospodarstwa agroturystyczne, gospodarstwa ekologiczne, producenci rolni, a także osoby fizyczne. Spośród zgłoszonych smakołyków komisja konkursowa przyznała 10 laurów i 19 wyróżnień.
Wśród producentów indywidualnych wyróżnienie za pasztet wielkanocny otrzymał Tomasz Ptasiewicz z Ciechanowa. Z kolei Laur Marszałka zdobyła Piekarnia Paweł Milewski z Sońska, nagrodzona za chleb żytni z bakaliami.
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie