Reklama

Uwaga! W popularnej przyprawie wykryto salmonellę

02/06/2021 08:54

Główny Inspektor Sanitarny wycofuje ze sprzedaży jedną partię pieprzu mielonego. W produkcie wykryto obecność bakterii salmonella.

Mowa o pieprzu naturalnym - mielonym (100 g), marka – ROL-TIM, najlepiej spożyć przed: 15.04.2022, kod kreskowy – 5 902900 005817, producent – Z.P.H.U.”ROL-TIM”, kraj pochodzenia - Wietnam. 

- W próbkach partii pieprzu naturalnego mielonego zbadanej w ramach kontroli urzędowej stwierdzono obecność bakterii Salmonella. Spożycie produktu, szczególnie bez obróbki termicznej, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego - informuje GIS.

Obecnie trwa wycofywanie kwestionowanej partii pieprzu ze sklepów w całym kraju. Osoby, które nabyły produkt wskazany w komunikacie nie powinny go spożywać.

(fot. GIS)

Aplikacja ciechanowinaczej.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo Ciechanowinaczej.pl




Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Wróć do