
Główny Inspektor Sanitarny wycofuje ze sprzedaży jedną partię pieprzu mielonego. W produkcie wykryto obecność bakterii salmonella.
Mowa o pieprzu naturalnym - mielonym (100 g), marka – ROL-TIM, najlepiej spożyć przed: 15.04.2022, kod kreskowy – 5 902900 005817, producent – Z.P.H.U.”ROL-TIM”, kraj pochodzenia - Wietnam.
- W próbkach partii pieprzu naturalnego mielonego zbadanej w ramach kontroli urzędowej stwierdzono obecność bakterii Salmonella. Spożycie produktu, szczególnie bez obróbki termicznej, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego - informuje GIS.
Obecnie trwa wycofywanie kwestionowanej partii pieprzu ze sklepów w całym kraju. Osoby, które nabyły produkt wskazany w komunikacie nie powinny go spożywać.
(fot. GIS)
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie