
Zgodnie z obietnicą przedstawiamy Państwu ostateczne rezultaty kuracji odchudzającej Pani Marty. Kiedy w lutym pierwszy raz opublikowaliśmy artykuł z jej metamorfozą, gdzie schudła 21 kg, wiele osób nie mogło wyjść z zachwytu. Dziś efekty przeszły także nasze oczekiwania, ponieważ ostateczny wynik to -35 kg na wadze i 40 cm mniej w pasie!
Gdyby ktoś jeszcze pół roku temu powiedział naszej bohaterce, że tak zmieni się jej życie, pewnie by nie uwierzyła. Dziś z kolei nie wyobraża sobie, że mogłaby inaczej funkcjonować. Już dawno nie czuła się tak dobrze i nie miała tyle energii do działania. Pani Marta jest przykładem na to, że czas odchudzania to moment ogromnej transformacji. Zmienia się nie tylko wygląd, ale także wnętrze przechodzi metamorfozę. Zmieniamy podejście do siebie, do świata i do innych ludzi.
Jesteśmy bardzo dumni z Pani Marty i podziwiamy ją za wytrwałość w dążeniu do celu. Dziękujemy za zaufanie i rzetelną współpracę! Majówka otwiera drzwi do wielkiego grillowania. To właśnie wtedy rozpoczyna się sezon grillowy, który trwa, aż do ostatniego ciepłego i słonecznego dnia w roku. Spotkania z rodziną i znajomymi przy ruszcie to nie tylko okazja do wspólnego spędzenia czasu, ale również do przygotowania smakowitych mięs. Niestety, klasyczny grill nie należy do najzdrowszych sposobów przyrządzania posiłków, ponieważ opary wydzielające się w czasie grillowania zawierają toksyczne związki chemiczne. Aby zminimalizować negatywne skutki grilla, warto przejść na lepszą stronę mocy – poznaj zasady zdrowego grillowania
Złote zasady zdrowego grillowania
1) Unikaj gotowych marynat, lepiej zrób samemu
Duża zawartość soli, utwardzonych tłuszczów oraz polepszaczy smaku czyni z nich kaloryczne i niezdrowe produkty. Zamiast tego samodzielnie stwórz aromatyczną marynatę z ulubionych ziół, oliwy i naturalnych przypraw. Najlepsze na grilla będą zioła prowansalskie, curry, mielona papryka i pieprz ziołowy. Natarcie mięsa przyprawami sprawia, że po upieczeniu staje się ono kruche, a zarazem soczyste i aromatyczne. Obniża także ilość powstających podczas grillowania szkodliwych substancji.
2) Wybieraj odpowiednie mięso
Grill kojarzy nam się najczęściej z tłustą kiełbaską lub karczkiem. Z powodzeniem możemy zastąpić je jednak piersią z kurczaka, indykiem bądź innym chudym mięsem grillowanym bez skóry. Zamiast tradycyjnej kiełbasy można wybrać chudszą drobiową, która ma o połowę mniej kalorii! Świetnie na grilla sprawdzają się również ryby - wystarczy skropić je cytryną, doprawić według uznania ziołami i solą, dodać pietruszkę, zawinąć z folię i… gotowe. Ryby zawierają cenne kwasy tłuszczowe, które wpływają na nasze zdrowie i stan naszej skóry. Staraj się nie kupować zapakowanych i przyprawionych gotowych produktów do grillowania. Pod ogromną ilością soli i glutaminianu sodu możemy znaleźć mięso nie pierwszej świeżości i bez smaku.
3) Grilluj warzywa
Pieczarki, szparagi, papryka, bakłażan, cukinia, fasolka szparagowa… lista warzyw, które nadają się do grillowania jest bardzo długa. Można grillować w całości lub pokrojone i ułożone na tacce, dodać do mięs czy ryb przyrządzanych w folii albo w formie kolorowych szaszłyków z kawałkami kurczaka. Warzywa są niskokaloryczne, a więc bez obaw mogą pojawić się na stole i dopełnić smak serwowanych ryb i mięs. Większość z nich to potężne źródło antyoksydantów, są też bogate w błonnik i witaminy. Warzywa podobnie jak mięso możemy przyprawić suszonymi ziołami: bazylią, oregano, rozmarynem, ziołami prowansalskimi – dodadzą ciekawego smaku i korzystnie wpłyną na trawienie. Skropienie ich odrobiną oliwy z oliwek pomoże wchłonąć witaminy w nich zawarte.
4) Uważaj na sosy
Jeśli nie wyobrażasz sobie zjeść potrawy z grilla bez dodatku sosu – przyrządź go samodzielnie. Sosy na bazie jogurtu naturalnego i musztardy będą niskokaloryczne, a dodatek świeżych czy suszonych ziół urozmaici ich smak. Unikaj natomiast kalorycznego majonezu.
5) Dopiekaj mięso
jeśli nie chcesz, aby grillowanie zakończyło się zatruciem pokarmowym. Bardzo często zdarza nam się sięgać po kawałek mięsa zbyt szybko, gdy jest jeszcze nie do końca dopieczone. Z zewnątrz wydaje się już idealne, ale trzeba pamiętać, że do wnętrza temperatura dostaje się zdecydowanie wolniej.
Polecamy warzywne przekąski z grilla:
Składniki:
Bakłażan, cukinia, czosnek
2 łyżki oliwy z oliwek
pieczarki 300 g
ser mozarella
sol. pieprz kolorowy, bazylia
folia aluminiowa pocięta na kwadraty ok .15 cmx15 cm
Sposób przygotowania:
Bakłażana i cukinię umyj, pokrój w plastry, bakłażana posól w celu pozbycia się goryczki i odstaw na 20-30 minut, a następnie usuń warstwę soli papierowym ręcznikiem. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, wymieszaj z oliwą z oliwek, bazylią i odrobiną soli. Krązki cukinii i bakłażana ułóż na pocietych kwadratach folii aluminiowej, tak by można było zrobić z każdego krążka "czapeczkę". Nałóż małą łyzeczką niewielką ilość oliwy z ziołami, następnie pokrojone pieczarki i na wierzchu odrobinę mozzarelli, przypraw kolorowym pieprzem. Ostrożnie zawiń "czapeczki" i zapiekaj na grillu ok. 10 minut.
Nasza bohaterka jest jedną z wielu osób, które zaufały nam i utraciły niechciane kilogramy z Naturhouse Ciechanów. Większość z tych osób pragnie pozostać anonimowa, co również rozumiemy. Tym niemniej serdecznie dziękujemy za zaufanie nam i podzielenie się swoją historią z mieszkańcami Ciechanowa.
Zapraszamy wszystkie osoby, które chciałyby odzyskać prawidłową sylwetkę oraz poprawić swoje zdrowie z naszą pomocą.
Zapisz się przez internet TUTAJ lub po prostu zadzwoń.
Centrum Dietetyczne Naturhouse
Plac Tadeusza Kościuszki 9a
Ciechanów
Tel. 023 675 12 31
Kom: 516 681 687
e-mail: ciechanow.kosciuszki@naturhouse-polska.com
strona www: www.naturhouse-polska.pl
Godziny otwarcia:
Poniedziałek: 11:00 - 20:00
Wtorek: 8:00 - 16:00
Środa: 11:00 - 19:00
Czwartek: 11:00 - 20:00
Piątek: 8:00 - 14:00
Artykuł Sponsorowany
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie