Reklama

Salmonella w przyprawie. Produkt został wycofany ze sprzedaży

Główny Inspektor Sanitarny poinformował o wycofaniu ze sprzedaży czterech partii pieprzu mielonego. W próbkach produktu wykryto salmonellę.

Wydane ostrzeżenie dotyczy następujących partii pieprzu czarnego mielonego, wyprodukowanego przez Agnex Krzysztof Wierzbicki:

- pieprz czarny mielony, 150 g, numer partii 1309/6, data minimalnej trwałości 03.2021;
- pieprz czarny mielony, 400 g, numer partii 2509/6, data minimalnej trwałości 03.2021;
- pieprz czarny mielony, 1 kg, numer partii 2509/6, data minimalnej trwałości 03.2021;
- pieprz czarny mielony, 1 kg, numer partii 2409/6, data minimalnej trwałości 03.2021.

GIS wyjaśnia, że w przebadanych w ramach kontroli urzędowej próbkach produktu stwierdzono obecność bakterii salmonella. Konsumenci nie powinni spożywać produktu pochodzącego z partii wskazanych w komunikacie. Może to bowiem grozić zatruciem pokarmowym.

Firma, z której pochodził wadliwy pieprz poinformowała, że produkt natychmiast został wycofany ze sprzedaży i wymieniony na wolny od wad, pochodzący już od innego dostawcy. Zapewniła również, że Sanepid przeprowadził na terenie zakładu badania, które nie wykazały obecności salmonelli zarówno u pracowników, jak i w samym zakładzie. Ponadto firma natychmiast zakończyła współpracę z dostawcą, od którego pochodził pieprz z zanieczyszczeniem.

(fot. pixabay/GIS)

Aplikacja ciechanowinaczej.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo Ciechanowinaczej.pl




Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Wróć do