Reklama

Salmonella w mięsie z popularnego marketu

Główny Inspektor Sanitarny poinformował o wykryciu bakterii Salmonella Enteritidis w tuszach drobiowych, z których wyprodukowano elementy mięsa drobiowego, dostępne w marketach sieci Biedronka.

Mowa o produktach: Świeża Ćwiartka Vacum, nr partii: 215622, termin przydatności do spożycia: 10.04.2022 oraz Świeży filet z piersi kurczaka map, nr partii: 215622, termin przydatności do spożycia: 11.04.2022. Producentem jest Przedsiębiorstwo Drobiarskie „DROBEX”.

Spółka Jeronimo Martins podjęła decyzję o wycofaniu kwestionowanych partii mięsa ze sprzedaży. - Mięso drobiowe jest przeznaczone do spożycia po obróbce cieplnej, co minimalizuje ryzyko zakażenia w tym przypadku, jednak ryzyko przeniesienia bakterii z mięsa na inne powierzchnie, niewystarczająca temperatura lub zbyt krótki czas obróbki może prowadzić do zakażenia człowieka i wystąpienia salmonellozy - wyjaśnia GIS i apeluje, by nie spożywać mięsa z partii wskazanych w komunikacie.

(fot. GIS/pixabay)

Aplikacja ciechanowinaczej.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

  • Awatar użytkownika
    Stefek - niezalogowany 2022-04-08 12:14:23

    Jak mam kupić fileta to już wolę całego kurczaka! Sam sobie go rozbiorę i zrobię.

    odpowiedz
    • Zgłoś wpis

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo Ciechanowinaczej.pl




Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Wróć do