Reklama

Salmonella w mięsie na kotlety. Produkt znika ze sklepów

Mięso z indyka na kotlety firmy "Morliny" jest wycofywane ze sprzedaży. Jak informuje Główny Inspektor Sanitarny, w próbce produktu wykryto obecność bakterii salmonella.

Nieprawidłowość ujawniono w czterech z pięciu przebadanych próbek. GIS podkreśla, że produkt jest przeznaczony do spożycia po obróbce cieplnej, co minimalizuje ryzyko zakażenia. Może jednak dość do przeniesienia bakterii na inne powierzchnie lub zbyt krótki czas obróbki mogą doprowadzić do zakażenia człowieka i wystąpienia salmonellozy.

W związku z tym zapadła decyzja o wycofaniu ze sprzedaży partii produktu: Mięso z indyka na kotlety. „Morliny” Surowy wyrób mięsny świeży, 500 g, numer partii: 2261003002, termin przydatności do spożycia: 29.09.2020.

Osoby, które kupiły wskazany w komunikacie produkt, nie powinny go spożywać.

(fot. pixabay/GIS)

Aplikacja ciechanowinaczej.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo Ciechanowinaczej.pl




Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Wróć do