Reklama

Ryzyko zakażenia bakterią. Jaja wycofywane ze sprzedaży

Główny Inspektor Sanitarny wydał decyzję dotyczącą wycofania z obrotu 19 partii jaj. Wszystko z powodu wykrycia bakterii na fermie drobiu.

Jak czytamy w wydanym ostrzeżeniu, w próbkach wymazów środowiskowych pobranych na fermie kur niosek stwierdzono obecność bakterii Salmonella Enteritidis. Z tego powodu, w związku z zagrożeniem zakażenia jaj tymi bakteriami, są one wycofywane ze sprzedaży.

Mowa o produkcie: Jaja pakowane w wytłaczankach po 6, 10 lub 30 sztuk; oznaczenie na skorupce – 1PL 30261302 W-WYBIEG. Producent – Przedsiębiorstwo Wielobranżowe GALLUS Sp. z o.o. GIS podkreśla, że nie należy spożywać jaj, szczególnie na surowo, o numerach partii wskazanych w komunikacie.

Numery partii/ daty minimalnej trwałości:

nr partii: 30.07.2020/ najlepiej spożyć przed: 26.08.2020; 31.07.2020/27.08.2020; 01.08.2020/28.08.2020; 3.08.2020/30.08.2020; 04.08.2020/31.08.2020; 05.08.2020/01.09.2020; 06.08.2020/02.09.2020; 07.08.2020/03.09.2020; 08.08.2020/04.09.2020; 09.08.2020/05.09.2020; 10.08.2020/06.09.2020; 11.08.2020/07.09.2020; 12.08.2020/ 08.09.2020; 13.08.2020/09.09.2020; 14.08.2020/10.09.2020; 15.08.2020/11.09.2020; 16.08.2020/12.09.2020; 18.08.2020/14.09.2020; 20.08.2020/16.09.2020.

(fot. GIS)

Aplikacja ciechanowinaczej.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo Ciechanowinaczej.pl




Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Wróć do