
Główny Inspektor Sanitarny wydał decyzję dotyczącą wycofania z obrotu 19 partii jaj. Wszystko z powodu wykrycia bakterii na fermie drobiu.
Jak czytamy w wydanym ostrzeżeniu, w próbkach wymazów środowiskowych pobranych na fermie kur niosek stwierdzono obecność bakterii Salmonella Enteritidis. Z tego powodu, w związku z zagrożeniem zakażenia jaj tymi bakteriami, są one wycofywane ze sprzedaży.
Mowa o produkcie: Jaja pakowane w wytłaczankach po 6, 10 lub 30 sztuk; oznaczenie na skorupce – 1PL 30261302 W-WYBIEG. Producent – Przedsiębiorstwo Wielobranżowe GALLUS Sp. z o.o. GIS podkreśla, że nie należy spożywać jaj, szczególnie na surowo, o numerach partii wskazanych w komunikacie.
Numery partii/ daty minimalnej trwałości:
nr partii: 30.07.2020/ najlepiej spożyć przed: 26.08.2020; 31.07.2020/27.08.2020; 01.08.2020/28.08.2020; 3.08.2020/30.08.2020; 04.08.2020/31.08.2020; 05.08.2020/01.09.2020; 06.08.2020/02.09.2020; 07.08.2020/03.09.2020; 08.08.2020/04.09.2020; 09.08.2020/05.09.2020; 10.08.2020/06.09.2020; 11.08.2020/07.09.2020; 12.08.2020/ 08.09.2020; 13.08.2020/09.09.2020; 14.08.2020/10.09.2020; 15.08.2020/11.09.2020; 16.08.2020/12.09.2020; 18.08.2020/14.09.2020; 20.08.2020/16.09.2020.
(fot. GIS)
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie