
"Słodki stół", "sweet tables", "candy bar" to nazwy urokliwych zakątków słodkości przygotowanych na specjalne okazje. Pomysł na ekspozycję słodkości tak, aby cieszyły nie tyko podniebienie ale i oko, jak zwykle przywędrował do nas ze Stanów Zjednoczonych.
Mają one za zadanie cieszyć gości ciekawym podaniem i możliwością uraczenia się pojedynczymi smakołykami, wybierając te, które lubimy najbardziej.
W przypadku wyboru słodkiego stołu na wesele - ważne by był spójny z tematem wesela i pasował do całości kolorem i charakterem. Słodkie stoły można przygotować z ogólnie dostępnych ciastek, galaretek, muffinów, cupcaków, lizaków czy żelków. Kluczem sukcesu jest jego aranżacja. Słodkie stoły mogą być jednobarwne lub tematyczne.
Zwykle słodkie stoły nie zastępują tortu weselnego. W naszym tradycyjnym kraju rzadko kto rezygnuje z głównej atrakcji wesela - krojenia przez Parę Młodą tortu weselnego. Stoły te to ogromna radość dla dzieci. Smacznie wyglądające lizaki czy żelki przyciągają dzieci jak magnes.
Można też przypisać im jeszcze jedną cechę - oderwani na chwilę od stołu weselnego, smakując pyszności możemy prowadzić słodkie tete a tete.
Tekst i zdjęcia: Słodkie stoły/www.slodkiestoly.pl
Źródło: abcslubu.pl
www.abcslubu.pl
www.facebook.com/abcslubu
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie