
Kiedy kubki smakowe zachwycają się danym produktem, wtedy w głowie kłębi się zagadka sukcesu smaku i pojawia się pytanie: jak oni to robią? To często wielka tajemnica producentów strzeżona niczym największy skarb. W minioną sobotę wszyscy smakosze naszego regionalnego piwa Ciechan, mieli okazję poznać rozwiązanie zagadki.
Browar w Ciechanowie istnieje od 1864 roku, jednak jego urodziny liczone są od momentu przejęcia i ponownego uruchomienia zakładu przez Marka Jakubiaka. I tak 2012 rok niesie ze sobą jubileusz 10-lecia wytwórni. Z tej okazji drzwi do fabryki zostały otwarte. W sobotę 22 września mieszkańcy miasta tłumnie korzystali z okazji przekonania się, że ich miejscowe piwo warzone jest w naturalny sposób. Ulubieńcy smaku Ciechana mogli przekonać się też m.in. na czym polega otwarta fermentacja. Dziś bogatsi są też w wiedzę o innych tajnikach produkcji „ich” piwa.
To jednak nie koniec niespodzianek przygotowanych przez Browar. Na okoliczność 10 urodzin uwarzono też okazjonalne piwo, kryjące się pod nazwą „Nasz Jubilat”. Ciemnozłoty trunek dolnej fermentacji charakteryzuje się ekstraktem 13,8% oraz zawartością alkoholu na poziomie 6,8%.
Tym piwem chcemy podziękować naszym klientom za minione 10 lat. Jestem przekonany, że Nasz Jubilat o bursztynowej barwie i pełni smaku przypadnie do gustu fanom Ciechana - poinformował Marek Jakubiak, właściciel Browaru Ciechan.
Jubileuszowego piwa możecie szukać na sklepowych półkach już od dzisiaj, tj, od 24 września.
Zapraszamy do zapoznania się z fotorelacją Dnia Otwartego w Browarze Ciechan.
(artykuł został napisany w oparciu o stronę www.ciechan.com.pl)
Redakcja
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie