
Proszę spojrzeć na Panią Anię, wygląda zjawiskowo i tak też się czuje! Jestem bardzo dumna z niej i podziwiam ją za wytrwałość w dążeniu do celu. - mówi dietetyk Naturhouse, mgr Karolina Pniewska.
Pani Anna jest przykładem osoby, która uwierzyła, że zdrowsze życie i atrakcyjna sylwetka są na wyciągnięcie ręki. Pozytywne nastawienie, cotygodniowe wsparcie dietetyka i nadzieja na zmiany starych przyzwyczajeń przyniosły doskonałe efekty. Praca wielogodzinna nie była dla niej przeszkodą w osiągnięciu wymarzonego celu. To właśnie jej upór i wytrwałość w dążeniu do osiągnięcia wyników pozwoliły osiągnąć ogromny sukces. Pani Ania schudła 15 kilogramów ! Po utracie tylu kilogramów nasza bohaterka czuje się bardzo dobrze, jej samopoczucie jest o wiele lepsze, czuje się bardziej otwarta na życie, każdy dzień dodaje jej wiele radości i i energii. Zdrowe nawyki na stałe pojawiły się w codziennym harmonogramie Pani Anny, które połączyła z obowiązkami domowymi i wychowaniem dzieci.
W styczniu rozpoczął się karnawał, mimo, że w tym roku w mniejszym gronie, kulinarnie można i tak zabłysnąć.
Poniżej prezentujemy kilka potraw, po których zjedzeniu nadal będziemy mieć czyste sumienie, że nie przesadziliśmy z kaloriami i nie przybędzie nam za dużo ciałka.
Oto kilka pysznych i zdrowych przekąsek na mniejsze i większe spotkania
- Warzywa i sosy – to bardzo prosta, ale zarazem ciekawa przekąska. Różne warzywa (np. marchew, seler naciowy, paprykę, ogórek) należy pokroić w słupki i podawać w towarzystwie sosów (np. hummus, sos czosnkowy, guacamole, masło orzechowe, tzatziki).
- Warzywne chipsy – chipsy i chrupki to przekąski, którym trudno się oprzeć, dlatego warto zamienić je na inny chrupiący przysmak. Zamiast tradycyjnych chipsów świetnie sprawdzą się chipsy z batatów, jarmużu, marchewki czy buraków. Warzywa wystarczy pokroić na cienkie plasterki (np. przy użyciu obieraczki), ułożyć na papierze do pieczenia, skropić oliwą, posypać przyprawami i upiec. Za to wielbiciele chrupek na pewno pokochają chrupki z ciecierzycy. Ich przygotowanie jest banalnie proste! Cieciorkę (ugotowaną lub z puszki – odsączoną i przepłukaną) należy skropić oliwą, wymieszać z ulubionymi przyprawami i upiec na papierze do pieczenia.
- Sałatka owocowa – klasyk, ale dający wiele możliwości. Aby sałatka owocowa była pyszna i efektowna warto dodać do niej ciekawe, egzotyczne owoce, np. ziarenka granatu. Sałatkę można udekorować także podprażonymi na suchej patelni orzechami.
- Pieczone nuggetsy – idealna propozycja dla wielbicieli fast-foodów. Przygotowanie domowych nuggetsów jest proste i szybkie: pierś z kurczaka należy pokroić na mniejsze kawałki, doprawić, zamoczyć w mieszance mleka, mąki, jajka i przypraw, a następnie obtoczyć w pokruszonych płatkach kukurydzianych. Tak przygotowane kawałki kurczaka upiec na papierze, a następnie podawać np. z sosami.
- Frytki z batatów – idealny dodatek do pieczonych nuggetsów. Frytki z batatów (lub innych warzyw) można podawać z hummusem, guacamole lub innymi zdrowymi sosami. Aby je przygotować warzywa należy pokroić w słupki, wymieszać z olejem i przyprawami i upiec na papierze do pieczenia.
- Sałatka gyros z sosem jogurtowo-musztardowym – klasyczna sałatka gyros jest imprezowym klasykiem, ale także małą bombą kaloryczną.
Na szczęście można ją w bardzo prosty sposób zmodyfikować! Wystarczy majonez zamienić na jogurt grecki zmieszany z musztardą, a kurczaka zamiast smażyć – upiec (po wcześniejszym zamarynowaniu w przyprawach).
- Tortille – pełnoziarniste tortille wypełnione zdrowymi dodatkami to prosta i ciekawa przekąska. Do środka można dodać właściwie wszystko: warzywa, dodatki białkowe (np. pieczonego kurczaka, tuńczyka z puszki, ciecierzycę, fasolę), awokado, odrobinę sera. Tortillę można zwinąć w rulon, pokroić na małe kawałki i podawać, jako przystawkę lub podawać w całości razem z sałatką czy zdrowym sosem.
- Faworki sporządzone w tradycyjny sposób zawierają aż 500kcal w 100g (ok. 6 sztuk)! Jednak można przyrządzić je w bardziej dietetyczny sposób - zamiast cukru dodając słodzika Pecva i piekąc w piekarniku - zamiast smażyć na tłuszczu. Tak wykonane faworki mają nie 90kcal, a około 20kcal w jednej sztuce.
- Pączki - zastąp smażenie pieczeniem 10-15 minut w temperaturze 180 stopni. Zamiast cukru można również użyć stewii, która jest naturalnym, roślinnym słodzikiem. Po upieczeniu nadziewamy pączki gotowanymi owocami, które śmiało mogą zastąpić konfiturę. Jeżeli już zdecydujemy się na tradycyjne pączki z cukierni, wybierając się tam starajmy się nie być głodni. Głód nie jest dobrym doradcą, ponieważ chętniej kupujemy i zjadamy więcej, niż potrzebuje nasz organizm.
Nasza bohaterka jest jednym z wielu osób, które zaufały nam i utraciły niechciane kilogramy z Naturhouse Ciechanów. Większość z tych osób pragnie pozostać anonimowa, co również rozumiemy. Tym niemniej serdecznie dziękujemy za zaufanie i podzielenie się swoją historią z mieszkańcami Ciechanowa i okolic.
Zapraszamy wszystkie osoby, które chciałyby odzyskać prawidłową sylwetkę oraz poprawić swoje zdrowie z naszą pomocą. Aby zapisać się najpierw bezpłatną konsultację, wystarczy nacisnąć poniżej:
Centrum Dietetyczne Naturhouse
Plac Tadeusza Kościuszki 9a
Ciechanów
Tel. 023-675 12 31
Kom: 516-681-687
mail:ciechanow.kosciuszki@naturhouse-polska.com
www.naturhouse-polska.pl
Godziny otwarcia:
Poniedziałek: 11:00 - 20:00
Wtorek: 8:00 - 16:00
Środa: 11:00 - 19:00
Czwartek: 11:00 - 20:00
Piątek: 8:00 - 14:00
Artykuł sponsorowany
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie