Reklama

Sonda: jakie znasz pizzerie w Ciechanowie + BONUS

Pomysły na biznes pojawiają się w różnych warunkach. Jedne wykute w pocie czoła, inne pojawiają się nagle, czasem są efektem inspiracji. W tym przypadku biznes jest kompilacją doświadczenia, ciężkiej pracy i nowatorskiego podejścia. Poznajcie Mateusza i Michała – właścicieli Pizzy Weekendowej.

Mateusz Siennicki jest absolwentem Alternatywnej Szkoły Biznesu i Rozwoju Osobowego im. Ludwiga von Misesa oraz aktualnym jej studentem na drugim kierunku. Michał Pszczółkowski był franczyzobiorcą TelePizzy, która ponad 10 lat temu miała swój lokal w Ciechanowie. Wspólnicy poznali się w 2009 r., kiedy to Mateusz pracował w pizzerii Michała.

Skąd wziął się pomysł na taką formułę prowadzenia biznesu gastronomicznego?

- Pomysł na weekendowy tryb pracy wziął się z obserwacji ciechanowskiego rynku. Z naszych analiz wynika, że pizze w Ciechanowie zamawia się głównie w weekendy. Cała nasza konkurencja posiada szeroką gamę produktów: obiady, kebaby, pizze, zapiekanki, hot-dogi, hamburgery, makarony, kurczaki i inne. My zaś chcemy się specjalizować w konkretnej dziedzinie, czyli robieniu pizzy i w tym staramy się być najlepsi, to nas wyróżnia. Nie wykluczamy jednak wprowadzenia innych produktów, lecz jeśli to nastąpi, będzie to już oddzielna marka.

Tryb weekendowy daje też nam możliwość poświęcenia więcej czasu na pracę nad firmą, a nie w firmie. Możemy kłaść większy nacisk na jakość naszych produktów. Taki rytm pracy daje nam także pewnego rodzaju przewagę psychologiczną. W innych miejscach klient może zjeść zawsze, a u nas wyłącznie w weekend. Jest to swoista okazja, którą chce się wykorzystać. Gdy w końcu nadchodzi upragniony weekend, myślisz o jedzeniu... i mówisz „Weekendowa!”.

Co jest dla Was ważne w pracy w gastronomii?

- Bardzo duży nacisk kładziemy na sprawy, które nas denerwowały, kiedy byliśmy klientami, na przykład kwestie godzin otwarcia. W wielu miejscach lokal, który jest teoretycznie otwarty do 22:00 lub 23:00, już pół godziny przed zamknięciem nie przyjmuje zamówień! My przyjmujemy zamówienia do 00:59 w piątki i soboty, a w niedziele do 22:59. Zamówienia przyjmujemy do „za jeden” z szacunku dla klienta, a nie przyjmujemy „jeden po” z szacunku dla pracownika - to dewiza, która pokazuje nasze podejście do biznesu.

Czy sprawdza się ten nowatorski sposób myślenia o gastronomii?

- Jak na razie nasza koncepcja się sprawdza. Rozwijamy się powoli, lecz systematycznie, tak jak to sobie zaplanowaliśmy. Zaczynaliśmy w malutkim lokalu wyłącznie z dostawą przy ul. Wojska Polskiego, później przeprowadziliśmy się do 90 m2 pizzerii przy ul. Pułtuskiej, a teraz znajdujemy się w prawie dwa razy większym lokalu przy ulicy Śląskiej 7 (dawny sklep hydrauliczny) i uruchamiamy salę konsumencką. Chcemy się rozwijać systematycznie, ale powoli, aby nie zatracić swojej tożsamości i filozofii. Wiele firm upadło, ponieważ nie sprostały sukcesowi, jaki odniósł ich produkt. Przez to też z czasem traciły swoją wyjątkowość i jakość. Mamy nadzieję, że nas to nie spotka.

Drogi Czytelniku, jeśli dotarłeś do tego miejsca w artykule o Pizzy Weekendowej, to gratulujemy! Otrzymujesz możliwość zamówienia KAŻDEJ dowolnej pizzy w rozmiarze 40 cm w cenie 24,99 zł na hasło Ciechanów Inaczej. Dzwoń do nas:

piątek 12:00-01:00

sobota 12:00-01:00

niedziela 12:00-23:00

tel. 733-445-681 oraz 733-445-683

 

Czas promocji do końca marca 2020 r.

Smacznego!

 

Artykuł sponsorowany

Aplikacja ciechanowinaczej.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

  • Awatar użytkownika
    nostro 2020-03-01 00:22:57

    pizzeria fior di latte

    odpowiedz
    • Zgłoś wpis

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Wróć do